722745.jpg
 
Tässäpä oikeen maukas piirakka suolasen nälkään!
 
Pohja:
75g voita (huoneenlämpöistä)
1 muna
1 rkl vettä
ripaus suolaa
2 1/2 dl jauhoja
 
Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja lisää jauhot lopuksi. Nosta taikina jääkappiin n.1/2 tunniksi. (itse pidin sen aikaa kun tein täytteen)
 
Täytteet:
Pekonia
Palvikinkkua
Kylmäsavuporo rouhetta
Sipulia
Kirsikka tomaattia
Juustoraastetta
Muutama nokare koskenlaskijaa
 
Paista pekonit pannulla ja lisää pororouhe ja kinkkusuikaleet. Levitä taikina kakkuvuoan pohjalle ja laita täytteet päälle.
 
Sekoita kermaviilin sekaan (1 purkki) 1 muna ja rouhaise mustapippuria sekaan. Kaada piirakan päälle ja laita uuniin 200 astetta n. 1/2 tuntia. Maistuu niin kylmänä kuin kuumanakin.