Hellapoliisin blogista bongasin tälläisen ohjeen ja pakkohan sitä oli kokeilla. Itse kokeilin ensimmäistä kertaa liivate hommia ja nyt harmittaa etten ole aiemmin uskaltanut kokeilla. Kakkku oli aivan ihanaa ja pysyi hyvin kasassa.
 
1018506.jpg 
 
Ohje on kopioitu suoraan hellapoliisin sivuilta. Suluissa omat muutokseni.
 

Rommi-rusinakakku

Pohja:
150-200 g pipareita
75-100g margariinia sulatettuna
1-2 dl suklaarusinoita ( en laittanut)

Täyte:
4 liivatelehteä
2,5 dl Valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Valion rommi-rusinarahkaa
0,5 dl sokeria (en laittanut)
2 tl vaniljasokeria ( en laittanut)

0,5 dl vettä tai rommia liivatteiden liuottamiseen (liotin veteen)

Päälle:
piparinmuruja, suklaarusinoita, cocktailkirsikoita, kermaa tms.
 
Murskasin piparit pussissa ja sekoitin rasvaan. Irtopohjavuokani halkaisija on 24cm ja kakusta tuli hiukan matalampi, mutta minusta toimii silti hyvin. Sekoitin vaahdotetun vaniljakastikkeen ja rahkan ja lisäsin liivatteen. Annoin olla yön yli jääkaapissa. Tosiasiassa unohdin lisätä sokerin joukkoon, mutta koska en ole ällömakean ystävä, parempi näin. Massa on itsessäänkin makeaa. Päällä on piparimuruja.
Suuret kiitokset hänelle, keltä ohje on peräisin!!! Tätä teemme jouluna!!!